Книги Валути
Онлайн магазин за книги knigite-bg.com
Моята кошница: 0 продукта
Книги
Книги Търсене:
КнигиНай-нови книгиПромоции на книгиМоят АкаунтПотребителска КошницаКонтактиСтартирай Cooliris Piclens слайдшоу на цял екран
Категории продукти
Препоръчайте ни
Прати на приятел.
 
Ляв банер
 
Книги » Онлайн магазин » Наука и техника » Техника, електроника »


Техническа механика с машинни елементи


Техническа механика с машинни елементи

цена 6.30лева
 
 
Отзиви


Категория: Техника, електроника

Автор: Панайот Панайотов

Учебното помагало е предназначено за учениците от всички професионални направления, в учебните планове на които е предвидено изучаване на Техническа механика като задължителна професионална подготовка с 72 часа и по-малък хорариум от тях.
Поради това, че в учебните програми не се предвижда изучаване на кинематика и динамика, такова учебно съдържание не е разработено.
На база на класическото учебно съдържание по статика, съпротивление на материалите, машинни елементи и съвременни постижения, в настоящия учебник е използван интегративен подход и е търсено директно внушение. Целта е учащият да осмисли, че в реалната техническа практика всичко е взаимно зависимо, влияещо си и допълващо се, което изисква комплексен подход. Само той довежда до истински резултати.
Изпреварващо от математиката са разгледани тригонометричните зависимости (функции) в правоъгълния триъгълник. Без тези познания, обучение по техническа механика е невъзможно.
На същото са подчинени обобщаващите въпроси, решените задачи и всичко включено в приложенията.
Все с такава цел са практическите указания за решаване на задачи от статика, обобщените диаграми на вътрешните силови фактори (сили и моменти).
Всичко това в обобщен вид е подчинено на изискването - избор на най-подходящ материал, създаване на изделие с определена конфигурация и размери, за надеждно работещо устройство или машина в дадени условия.

Авторът

 


 
Книгата е добавена в нашия онлайн магазин на сряда 03 април, 2013.
Ниски цени на книги. Copyright © knigite-bg.com 2010
Моята кошница
  0 продукта
Автори

Автори
- Други книги
Уведомение
Съобщавайте ми за новини  Техническа механика с машинни елементи
Отзиви за книги
Напишете вашето мнение за стоката!
 
Десен банер
 
 
Current Parse Time: 0.209 s with 182 queries